Dec 30, 2016

cuti

Tips bercuti murah dan mudah 101



Cuti ooo coti

Assalamualaikum..walaupon rumah ni takde orang tapi saya tetap gigih untuk menulis dan bercerita..hahah..ayat macam sedih.., tapi bersyukur la ada entry sebelum tahun baru kan, 
sangat impressive..good job aino..(tepuk bahu sendirik)

Oklah, da ujung2 tahun ni semua dok pakat bercoti..holiday sana sini anto la surat mohon bercoti..ok fine, kadang-kadang kau orang view ig member2..artis2 de g obesea la, main snow la, xpon main-main air di gigi pantai PD tu (which is kadang2 berdating asik2 di pantai sajok) bile da 
kawen pon g pantai hahah..tak  membina rasanya.

Kita start dalam rumah, pa hal nak cuti tapi dalam rumah kan hahah, kat astro tu banyak 
cite2 bes kalu rasa tak best dan asik ada ulangan pa kata korang langgan astro 1st bila da 
beli kau tengok peti ais korang ada pa, spagetti, tomato puri, ayam cincang so masak la 
spagetti ka nasik lemak ka, pastu alang-alang wat churos untuk desert katanya ala bukan ssh nau, tepung, butter, gula and so on cari piping bag guring hahah..sos coklat? Xdak dark chocolate hang buh la milo cair2 dengan butter dan susu gitew, air blend ja tembikai yang terbongkang dalam peti ais tu..syokkn. Kalau petang2 wat la cucuq dengan kopi pekat melekat sambil baca buku tepi beranda rumah

Ok kat luar rumah plak, set2 la dengan adik beradik buat bbq sambil2 pasang set karok kat beranda tu mesti seronok la, dak pon ajak diaorang main konda kondi xpon badminton yang lain dok sorak

Ok nak keluar gak, keluar la..g shopping complex..siap2 dari rumah beli tiket wayang on9, bukan pa cuti2 ni ramai ummah keluar jugak dari jenuh beratur beramai2 buat habis mood ja kan..

Tapi sekarang ni mane2je penuh dengan ummah keluar untuk berhibur, ok lah kan da makin ramai, terasa padatnye dunia ni kan heheh..aku ingat lagi time pokemon tengah on dulu, penuh taman ko dengan ummah dok cari pokemon, hahah aku pon syok oo, tapi ade gak acik-acik yang ber zumba chewah, de orang kate zumba leh kuruskan badan tapi bagi aku xde la sangat, kurus badan ni kena displin xde sebab togak teh kurus kau kurus atau berzumba 
saban hari kau kurus tapi ujung-ujung dunia kau melantak starbuks yang kau rase hipster sangat tu xtau kopi tu kadang-kadang ade whipping cream yang belemak berkrim, klu nak sangat minum espresso hahah..tapi sori kopi bukan untuk kurus k..adoi melalut kurus badan plak..kau rase..

So tips ni xde la membina sangat aku tak suh pon korang ikut tapi just simple idea for u from me..hahha..ayat sendu sangat kan. Di akhir hujung tahun 2016 ni, kehidupan makin lama makin struggle, mencabar bukan hanya untuk orang-orang dewasa, tapi budak-budak kecik pon da rase stress idup kat dunia ni sekarang, jadi sebagai dewasa jangan 
bebankan anak-anak ni..sayangi diaorang jaga baik-baik dan gembirakan diaorang walaupon kehidupan korang sendu ke laut dalam, 
kpandanglah anak-anak ni pasti tenang umpama tiada boya didalam air kolam renang.

Oklah aku mengundur diri dahulu, kalau ade jodoh merepek lah aku dalam blog aku sendiri tahun depan..memang kat sini je mampo merepek..pedehal ni blog aku..hahhaha..see you soon..mmuuahhh..bye2..2016 i hate u..please don't come again..most welcome 2017 please be nice like me.

Dec 14, 2016

Moving Forward


Assalamualaikum..Hello..

berdengung bilik ni hahah..jalan terus..move on..lama da bukak blog ni tapi disebabkan sejenis ikut trend orang buat blog ko nak gak tu sebab la blog ko hidup segan mati tak mahu..hahah..kadang-kadang jelous gak orang bukak blog yang sama tahun da boleh wat income tapi aku nan hado..nawaitu da salahkan hahah..

haish..lagi lebih kurang 2 minggu nak tahun baru 2017..lagi 3 tahun nak 2020, wow macam tak purcaya 2020, banyak gak la pencapaian da dicapai Alhamdulillah..syukur sangat dari single, berdua, bertiga..hahah..

doanya semoga 2017 bertambah baik ekonomi, kesihatan, ibadat dan kebahagian..amin

ok kita jumpa 2017 hahah..kite tengok makin aktif ke makin malap blog ni hahah..

Jun 8, 2016

RAMADHAN 1437


Assalamualaikum

Marhaban Ya Ramadhan, walaupon hari ni da 3 ramadhan kan..rumah 10 nak wish selamat berpuasa lah bagi yang mampu dan umat islam seluruh doniya..hahah..bajet seluruh doniya baca blog kau kan..alhamdulillah tahun ni aku masih lagi diberi kesempatan untuk menjalani ibadah puase..syukur..walaupon aku asik skip terawih..ishk2..untuk semua ni lah kesempatan dalam kesempitan untuk menunaikan, sebab yelah klu da berkahwin dengan keje kadang boleh balik awal, kadang ter balik lambat jenuh nak arrange time sahur..subuh..gosok baju..


hhha..tu sahur khan da tanya..g kje ..balik sedia untuk buka, terawih..dan yang penting kne cukup tidoq..korang cube lah rilek dan tenangkan fikiran..terutama rushing2 bawak kete nak g kje atau balik..pala tu igt bende ni


mesti tenangkan teringat laut..ni tak sibuk nak g bazar pastu ter eksident..hati2 kawan bawak kete tu..hari ni je da macam2 kemalangan da berlaku..dan aku sendiri nampak...gejala2 hampir2 kemalangan..takmo la nk cepat berbuka kau langgar lampu isyarat..hoi..ikut turn la..heheh..





barulah dapek makan lomang dengan rendang dgn tonang..hhah..walaupon ni jumpa lagi sebulan mean lagi 27 hari la gitew..ni gamba time mantai tu ari..klu nismilan ado mantai..buek rondang dgn gondang bukan bergendang k rendang bukan rendang x berbuah k..sejenis makanan hahahah..


dan baru lah sepasukan boleh beraya dengan aman dengan menggunakan baju yang korang beli tak sengaja same dengan member hahah..tenguklah lelaki zaman sekarang baju diaorang pon xmo kalah da..dulu standard je..baju melayu cengitu je..sekarang sorry dik..abang payung stail punye...barulah g kubur sampai ke rumah mak jemah hensem je.da badan sado..xkan baju nk besa2 sampai 5 tahun ulang balik..haruslah menunjukkin sosok tubuh abang..hahah..

pe2 je la abang..yang ponting..jangan pakai jubah teletubies..yang macam dress tu...habis kami2 ni nak pakai ape? hahah..

ok geng..den gorak lu..thank you ehsan ado gamba yang dari google den amik..gamba gondang tu den nyo..masih teraso sodap eh dalam porut ni..hish la poso2..

semoga jumpo laie..

Jan 28, 2016

Wax Organic Removal Hair by Norah Beautyline


Assalamualaikum..Bismillillah..new started untuk 2016..aku juai wax buang bulu kau, xde jodoh nak jual tudung dan baju mahu pun beg diy heheh..xpe smoga ni lah permulaan rezeki cheq..

ok kenapa Wax by Norah Beautyline? sebabnye aku da baca lama dan follow lama da depa ni..teliti betul2 diaorang bes tambahan produk bes.

bagi aku lah, aku ni memang jenis berbulu hahah..ikut blah ayah kot, ikut mak aku xde sangat..kalau kening da tebal kau..aku ni mmg xpandai cukur kening dan xmo la cukur kening tak bolehkan..tapi..tapi da ko ni da kawen xkan la bulu kaki kau tu macam nak sama macam husband kau kan hahah..harus lah cari altenatif lain..nak cabut mampuih lengguh ketiak, nak cukur ooii xsampai 2 hari tumbuh balik lagi tebal dan lebat..aku penah pakai veet..da la busuk..hasil oklah tapi jadi mcm guna cukur je..kulit jadi kasar..cume x itam je kulit tu

so akhirnye de gak produk2 macamni yang murah kat Malaysia..so xyah la kau nk g spa..mahai2 tu..


bile kau da rase2 da berminat2 nak tau pasal wax ni..so aku akan bagi banyak barang sekali beli, xkan wax tu je sebotolkan..so ni haa..peratikan gambaq


korang akan dapat sebotol wax dalam 400g, 4 batang kayu untuk kau sapu pada kulit
 dan bulu..12 keping kain cotton untuk kau tekap pada kulit dan zap..tarik kain tu..kau melekat bulu2 tu..kain tu kau boleh guna balik..just rendam dalam air..maka terlerai lah wax dan bulu tidak berguna itew..dan juga de la sekeping cara penggunaan wax ni. sebotol boleh guna dalam 4 bulan, bergantung penggunaan korang lah..guna cair2 pon boleh cuma masukkan wax dalam mikrowave atau boil dalam air mahu pon kau masak air panas pastu rendam..agak2 da cair da boleh guna


cair dan likat x?


ni hasil dari pengguna wax Norah



simplekan..sekarang Norah tengah buat contest so spe2 nak join dialu2kan just hashtag #TravelWithNorah dapat iphone 6s taw..de lagi 28 hari lagi..jangan lupe follow @OrganicHairRemoval dulu k


jadi stok makcik da sampai ni..kalau nk den pos buleh postage RM5 jo..tapi sebotol wax RM 35 jerr..kot2 de waris den buleh la COD area somban,nilai buleh xdo hal

jangan lupo follow instagram den yo @aino.sym

semoga de update yang terbaru untuk norah wax jmp lagi..mmuuahh..lebiu












Jan 7, 2016

Welcome 2016

Assalamualaikum

Hampir setahun gak la tak jenguk blog ni, hmm tahun ni azam baru selepas azam-azam semua tercapai..hahah...hai tetapkan semangat..alhamdulillah..2014 tunang..2015 nikah..walaupon untuk mendirikan masjid dizaman moden ni bukan la semudah gadis-gadis pinggitan zaman dahulu kala..aku tak tau la pe kesusahan diaorangkan yang aku rasa zaman aku je walaupon umur da 3 series..haa..da 34 tahun ooii..2015 patut la orang pakat nikah sebelum GST, aku ni agak bodoh2 alang hahah walaupon..tak mengapa la itu semua dugaan masing2 kan..ko tak dapat ini, ko dapat yang lain..tidak lah Allah itu kejam..kerana mungkin perkara yang benar-benar kau nak mungkin bukan lah terbaik untuk kau..DIA Maha Mengetahui..wah..tibe2 ustazah..bukan saling mengingati tu je yang aku sematkan kat hati ni kalau give up.

di akhir story..da akhir da pepanjang sangat kang ngantok nak bace..segala tindakan adalah cerminan kejayaan kite..malas kite..malas la perkara baik nak datang..bercakap buruk..yang buruk-buruk la bergolek-golek hadir..thank you for today and its not bye but its a begining for the new chapter..,may force be aweken..hahah..starwars sangatkan..xoxo lebiu