Jun 8, 2016

RAMADHAN 1437


Assalamualaikum

Marhaban Ya Ramadhan, walaupon hari ni da 3 ramadhan kan..rumah 10 nak wish selamat berpuasa lah bagi yang mampu dan umat islam seluruh doniya..hahah..bajet seluruh doniya baca blog kau kan..alhamdulillah tahun ni aku masih lagi diberi kesempatan untuk menjalani ibadah puase..syukur..walaupon aku asik skip terawih..ishk2..untuk semua ni lah kesempatan dalam kesempitan untuk menunaikan, sebab yelah klu da berkahwin dengan keje kadang boleh balik awal, kadang ter balik lambat jenuh nak arrange time sahur..subuh..gosok baju..


hhha..tu sahur khan da tanya..g kje ..balik sedia untuk buka, terawih..dan yang penting kne cukup tidoq..korang cube lah rilek dan tenangkan fikiran..terutama rushing2 bawak kete nak g kje atau balik..pala tu igt bende ni


mesti tenangkan teringat laut..ni tak sibuk nak g bazar pastu ter eksident..hati2 kawan bawak kete tu..hari ni je da macam2 kemalangan da berlaku..dan aku sendiri nampak...gejala2 hampir2 kemalangan..takmo la nk cepat berbuka kau langgar lampu isyarat..hoi..ikut turn la..heheh..





barulah dapek makan lomang dengan rendang dgn tonang..hhah..walaupon ni jumpa lagi sebulan mean lagi 27 hari la gitew..ni gamba time mantai tu ari..klu nismilan ado mantai..buek rondang dgn gondang bukan bergendang k rendang bukan rendang x berbuah k..sejenis makanan hahahah..


dan baru lah sepasukan boleh beraya dengan aman dengan menggunakan baju yang korang beli tak sengaja same dengan member hahah..tenguklah lelaki zaman sekarang baju diaorang pon xmo kalah da..dulu standard je..baju melayu cengitu je..sekarang sorry dik..abang payung stail punye...barulah g kubur sampai ke rumah mak jemah hensem je.da badan sado..xkan baju nk besa2 sampai 5 tahun ulang balik..haruslah menunjukkin sosok tubuh abang..hahah..

pe2 je la abang..yang ponting..jangan pakai jubah teletubies..yang macam dress tu...habis kami2 ni nak pakai ape? hahah..

ok geng..den gorak lu..thank you ehsan ado gamba yang dari google den amik..gamba gondang tu den nyo..masih teraso sodap eh dalam porut ni..hish la poso2..

semoga jumpo laie..