Nov 5, 2010

back to black and white~



code bag : CB01
HEIGHT : 21 CM
LENGTH : 22 CM
PRICE : RM 10



code bag : BL04
HEIGHT : 31 CM
LENGTH : 41 CM
PRICE : RM 20

Dilwale

Tajuk : Dilwale (The big hearted)
Tahun : 18 Disember 2015
Fiction: Aksi, Romantik, Komedi
Actor : Shahrukh Khan, Kajol Mukerjee, Varun Dhawan, Kriti Sanon (pelakon utama)
Arahan : Rohit Shetty

Hye 👋 ok setakat ni belum pernah review mana2 muvie..1st movie aku choose Dilwale...why? Aku ni bukan suke sangat tengok cite hindustan, kecuali kalau ade Aishwarya Rai yg belakon aku tengok tapi..Dilwale ni 1st tengok kat panggung ko..ramai kot celeb2 yang nengok cite ni..aku pon terpengaruh dengan iklan hahah..pastu nak bagi semangat berkobar2 den koba..asik2 full house..pergh..hebat ni..nak beli on9 kene cucuk sana sini..xkuasa aku..kali ketiga g beli tiket baru ade ruang tu pon da 3 ke 4 Januari selepas hampir 3 minggu ditayangkan..

Bagi aku cite ni penariknye gandingan Shahrukh Khan dan Kajol, katenye sequel Dilwale Dulhania Le Jayenge tahun 1995 time tu aku tingkatan 1..tengok kt tb..time tu rase hensemnye lahai Shahrukh Khan tu. Tapi xde kene menggena dengan cite tu pon. Dilwale ni cite gangster ( Shahrukh aka Kaali) yang sudah insaf setelah jatuh cinta dengan (kajol aka Meera) akan tetapi orang yang dicintai nye tu musuh ketat utama dio. Time ni da rse mcm romeo and juliet versi Leonardo Dicaprio dan mcm  cite Shahrukh dengan Aishwarya tajuk Josh..tapi sobab di perpanjangkan jadi la legend kisah cinta terlarang terpisah ni atas salah faham si girlfriend..urmm..

Dalam cite ni Kajol sangat cantik, dia ni kira mude2 dulu muke nampak remaja sangat bile da berumur baru jelita tu terserlah macam aku..ha3.. kisah dipanjangkn bile adik2 depa jatuh cinta..jadi pulun la adik2 cube cari tau knape diaorg jd musuh..part lain yang suke dan terhibur sebab aku tak berapa terhibur sangat nyanyi2 tu cuma lagu janam janam soundtrack dia memang sedap..part lawak, 2 orang kanan Kaali di tanya pasai apa hal dengan permusuhan Kaali dan Meera..boleh plak depa corner cite tu jadi lawak yg Kaali  dibagi nama Ramlal ni tukang dobi dulu2 sebab kan si Meera ni aka Pogo ( depa petik dr tv sbb cuak kne soal dgn adik Kaali..Dev) kaki shopping so  clash..

So sekian review dari pandangan aku, sebab aku bukan pro nak bg review cume mengada nak bercerita...tenkiu..mmuuaahh..lebiu

The Ramlees - Itulah Sayang

back to black and white~ tp new version..semua..geng rumah 10..jom berdendang <3

Sep 22, 2010

salam syawal~


selamat hari raya!




rumah sepuluh nak mengucapkan selamat hari raya aidilfitri...maaf zahir batin..

masih mood raya lagi ni..banyak 'open house' nak serbu..

Aug 7, 2010

~ white stripes ~



CODE BAG : BBP02
HEIGHT : 41 CM
LENGTH : 37 CM
MATERIAL : COTTON CANVAS
PRICE : RM 27




Jul 20, 2010

nodame cantabile~

hye~ ade sesiapa penah tengok cite ni 'nodame cantabile' cite mengenai seorang gadis yang mengambil jurusan muzik dengan major piano,so macam2 cite kelako tentang gadis yang agak kalut ni..jadi sempena dari itu rumah 10, pun suka sangat nk buat beg yang ada inspirasi dari cite ni....heee ;)





BNO1
HEIGHT : 43 CM
LENGTH: 37 CM
MATERIAL : COTTON CANVAS
PRICE : RM 27








Jul 1, 2010

bag-bag~

yeah~ beg baru....




CODE BAG : BI05
HEIGHT : 46 CM
LENGTH : 32 CM
MATERIAL : COTTON CANVAS
PRICE : RM 28
~SOLD TO NISHA~






May 21, 2010

New clutch ;)

clucth skull lover ;)


CODE BAG: CD01
HEIGHT:15CM
LENGTH:22CM
MATERIAL:COTTON CANVAS, FELT
PRICE: RM 12

May 19, 2010

Hye~ another FT Inspired bag~ sori teman-teman yang lain, akan saya updated bag yang lain-lain nanti...jangan lupe selalu singgah ke sini ;)



CODE BAG: CFT02
HEIGHT: 19CM
LENGTH: 25CM
MATERIAL: COTTON CANVAS
PRICE: RM 15

May 5, 2010

FT Inspired



CODE: BFT03

HEIGHT: 45CM

LENGTH: 33CM

MATERIAL: COTTON CANVAS

PRICE: RM 30







ADA IMEJ MUKA FT<> DAN GUITAR

SOLD TO MISS LIYANA





Apr 13, 2010

Handmade


CODE BAG: BPP04
HEIGHT: 41 CM
LENGTH: 36 CM
MATERIAL: COTTON CANVAS
PRICE: RM 25


Handmade


CODE BAG: BPP02
HEIGHT: 43 CM
LENGTH: 33 CM
MATERIAL: COTTON CANVAS
PRICE: RM 25

Handmade

CODE BAG: BPP02
HEIGHT: 43 CM
LENGTH: 33 CM
MATERIAL: COTTON CANVAS
PRICE: RM 25

Apr 9, 2010

Handmade

CODE BAG: BM08
HEIGHT: 39 CM
LENGTH: 34 CM
MATERIAL: COTTON CANVAS
PRICE: RM 25

Apr 7, 2010

CUP CAKE BAG



CODE BAG: BPF01
HEIGHT: 37 CM
LENGTH: 33 CM
MATERIAL: COTTON CANVAS
PRICE: RM 25

PAINTING BAG



CODE BAG: BD01
HEIGHT: 40CM
LENGTH: 35CM
MATERIAL: COTTON CANVAS
PRICE: RM 25


PAINTING BAG

CODE BAG: BD01
HEIGHT: 40CM
LENGTH: 35CM
MATERIAL: COTTON CANVAS
PRICE: RM 25


PAINTING

CODE BAG: BD01
HEIGHT: 40CM
LENGTH: 35CM
MATERIAL: COTTON CANVAS
PRICE: RM 25


Apr 6, 2010

MILITARY INSPIRED


CODE BAG: BI04
HEIGHT: 40 CM
LENGTH: 35 CM
MATERIAL: COTTON CANVAS
PRICE: RM 28

Mar 15, 2010

~welcome~

assalamualaikum and welcome to rumah sepuluh, rumah himpunan hasil kretif kami. Setiap rekaan dihasilkan secara handmade, unik and only one piece of each making, we guide you to all things chic, so what are waiting for? grab one now!!