Nov 5, 2010

back to black and white~



code bag : CB01
HEIGHT : 21 CM
LENGTH : 22 CM
PRICE : RM 10



code bag : BL04
HEIGHT : 31 CM
LENGTH : 41 CM
PRICE : RM 20

Dilwale

Tajuk : Dilwale (The big hearted)
Tahun : 18 Disember 2015
Fiction: Aksi, Romantik, Komedi
Actor : Shahrukh Khan, Kajol Mukerjee, Varun Dhawan, Kriti Sanon (pelakon utama)
Arahan : Rohit Shetty

Hye 👋 ok setakat ni belum pernah review mana2 muvie..1st movie aku choose Dilwale...why? Aku ni bukan suke sangat tengok cite hindustan, kecuali kalau ade Aishwarya Rai yg belakon aku tengok tapi..Dilwale ni 1st tengok kat panggung ko..ramai kot celeb2 yang nengok cite ni..aku pon terpengaruh dengan iklan hahah..pastu nak bagi semangat berkobar2 den koba..asik2 full house..pergh..hebat ni..nak beli on9 kene cucuk sana sini..xkuasa aku..kali ketiga g beli tiket baru ade ruang tu pon da 3 ke 4 Januari selepas hampir 3 minggu ditayangkan..

Bagi aku cite ni penariknye gandingan Shahrukh Khan dan Kajol, katenye sequel Dilwale Dulhania Le Jayenge tahun 1995 time tu aku tingkatan 1..tengok kt tb..time tu rase hensemnye lahai Shahrukh Khan tu. Tapi xde kene menggena dengan cite tu pon. Dilwale ni cite gangster ( Shahrukh aka Kaali) yang sudah insaf setelah jatuh cinta dengan (kajol aka Meera) akan tetapi orang yang dicintai nye tu musuh ketat utama dio. Time ni da rse mcm romeo and juliet versi Leonardo Dicaprio dan mcm  cite Shahrukh dengan Aishwarya tajuk Josh..tapi sobab di perpanjangkan jadi la legend kisah cinta terlarang terpisah ni atas salah faham si girlfriend..urmm..

Dalam cite ni Kajol sangat cantik, dia ni kira mude2 dulu muke nampak remaja sangat bile da berumur baru jelita tu terserlah macam aku..ha3.. kisah dipanjangkn bile adik2 depa jatuh cinta..jadi pulun la adik2 cube cari tau knape diaorg jd musuh..part lain yang suke dan terhibur sebab aku tak berapa terhibur sangat nyanyi2 tu cuma lagu janam janam soundtrack dia memang sedap..part lawak, 2 orang kanan Kaali di tanya pasai apa hal dengan permusuhan Kaali dan Meera..boleh plak depa corner cite tu jadi lawak yg Kaali  dibagi nama Ramlal ni tukang dobi dulu2 sebab kan si Meera ni aka Pogo ( depa petik dr tv sbb cuak kne soal dgn adik Kaali..Dev) kaki shopping so  clash..

So sekian review dari pandangan aku, sebab aku bukan pro nak bg review cume mengada nak bercerita...tenkiu..mmuuaahh..lebiu

The Ramlees - Itulah Sayang

back to black and white~ tp new version..semua..geng rumah 10..jom berdendang <3