Jul 13, 2014

DIY Mask Yogurt Aloe Vera

Hye...salam ramadhan yang ke 15 ramadhan...sepanjang bulan puasa ni bukan saja, kita lesu kerana panas dan kurang pengambilan air tetapi kulit wajah kita pon terjejas, jadi untuk itu aku ade cara yang terbaik slain minum byk air dan gune mask yg dijual dikedai2 kadang mahal, dan dapat satu tidak boleh dipakai berulang2 dengan gunekan modal yang rendah beli yogurt kat mna2 kedai yang menjual dan satu lagi kalau umah korang ade daun lidah buaya atau aloe vera tapi kalau takde boleh beli jel atau pon beli aloe vera kat pasaraya..kat sini aku de letak cara2 yg sgt2 simple,mudah dan cepat nak2 kalau ade yg sunburn haa aloe vera ni agent yg cepat utk memulihkannye..hahah agent tu...dan melicinkan kulit, yogurt ni pulak dia cepat mencerahkan wajah...so dapat pakai mask ni 4hari berturut2 wow..pasti wajah korang nak raya ni menawan pastu kalau nak make up msti cantik je bedak tu terletak heheh...
Selamat mencube si cantik manis...

Jul 10, 2014

Bridal make up class by fyna

Assalamualaikum...hye semua..



Ahad lepas 6hb 7 2014, aku ade attend kelas make up perantin yang telah diajar oleh fyna ala MUA fames tu.... www.fynahere.com tu page fyna, aku mmg teringin nak cik fyna yang cantik ni make up kn untuk majlis kawen aku nanti,fuh2 harap2 dapatlah ye fyna ye..hahha macam fyna tu bace blog suam2 aku ni..

Kelas start pukul 9 pagi aku yang datang dari nilai ni,gigih nak dapat ilmu datang pas sahur katenye eh xla...oklah dlm sejam smpai lah,nek highway dokek je..hahah..pastu tunggu2 student yg lain2 kira2 kul 10 jgk start,mule2 fyna demo make up yg kami2 ni nganga2 tgk fyna ajaq

pastu turn kitaorang plak menconteng muke model,aku xdpat bwk model nasib fyna sediakan,tq make up pon fyna sediakn bes sgt klu de smua tu msti hari2 aku make up hahah

fyna ni memang pandai ajar, aku ni tak pernah make up kan orang, make up sendiri pon ketaq2 lagi..tapi hasilnye oklah kate orang2 yang aku tunjukkan hasilnye kalau fyna dia suh
Studi lg part kening dgn mata..

Tenkiu model,fyna dan student2 yang lain kne byk praktis


Jun 11, 2014

simple review laman grill

Assalamualaikum..so dah banyak berjalan2 dan makan2 tapi tak pernah buat review pasal makan atau jalan-jalan, so ni nak buat la ni sebab dapat makan sedap kat Laman Grill kepunyaan Chef Zubir, ala yang jadi juri kat Masterchef tu..ada 3 cawangan Laman Grill ni sebenarnye jadi sesape yang kat Wangsa Maju boleh terus ke sana then kat Shah Alam dan yang aku pergi ni kat Kajang senang sangat nak cari gune waze je ke Taman Putra Kajang sebelah highway Kajang Silk...

Dihadapan restoren 

dalam restoren..ekslusif dengan lagu yang romantik heheh

Macam-macam menu kat sana To Start boleh pilih dari sup hingga ke salad..sedapnye tak boleh nak kata lah hahaha... Ada italian, Main fare dari laut ke darat, darat ke laut..combo pilihan...from the lava stone untuk peminat stik dagingnye yang lembut dan desert sedap dan cantik persembahannya..tapi aku tak makan semua lah aku hanya try new version chicken chop dia..

Chicken chop alaf baru hahah.. .. yang hat blah kanan tu ada depa tuk pie,sebelah cik pai tu ayam lah kan..sebalah dia perghh sayur tu,aku ni bukan peminat sayur- sayuran tapi makan sedap kena dengan tekak hahah..ujung sekali yang berjari runcing tu macam drumstik...rm 26.90
Strawberry Milk Shake.. rm 9.50 ke brape ekk tak ingat..sodap gaklah kopi2 takdo

Yang ni pilihan dari the lava stone tenderlion stik rm 42.90 kot..daging lembut dan segar..sos black pepper sedap sangat Salad tu jangan cita lah salad terbaik hahaha..beria benor aku ni

So total semua rm99 termasuk servis rm 9..tambah sos black pepper rm2 heheh so nak menjamu mata boleh ke

so nanti bulan ramadhan nak berbuka puasa tu boleh request ke sana dengan family atau yang tercinta.. 
ok sehingga bertemu lagi luv yaa.. aino


Jun 4, 2014

My favorite scene in x men future past

Jim Croce - Time in a Bottle (MV for Quicksilver): http://youtu.be/nTvkArcVYFA